"Hur hittar jag den där balansen?"

AME Hälsa och Stresshantering  

Det kan låta både enkelt och så självklart att ha balans mellan stress och återhämtning.

Men om vi stannar upp en liten stund och reflekterar över att vår hjärna ser nästan likadan ut som den gjorde för 40 000 år sedan och att vi idag har helt andra stressorer och hot jämföt när våra förfäder levde, kanske vi blir ödmjuka inför att det är stora utmaningar för oss. Idag går inte vårt stressystem igång på grund av att vi till exempel ska försöka överleva "fighten" med ett rovdjur, utan idag har vi istället många små stressorer runt om oss dygnet runt och hot som ligger kvar längre. Det kanske kan vara ett  jobbmail du fått som upprör dig, en koflikt, eller oro för en närstående. Den här mängden med små stressorer och långvariga hot har inte evolutionen förberett oss för. 


Vi är övertygade om att när vi förstår hur våra hjärnor fungerar blir vi mer medvetna om hur vi själva fungerar i olika situationer och ökar våra chanser att lättare hantera för att skapa en så bra balans som möjligt mellan stress och återhämtning.  


Kanske har du själv känt av varningssignaler eller är du orolig över en kollega eller vän? Det är viktigt att förstå och ta varningsignalerna på allvar. Vårt stressystem är fantastiskt men att ständigt ha det igång under lång tid utan återhämtning finns stor risk för allvarliga förändringar på vår hjärna. 


AME Hälsa och Stresshantering erbjuder vi våra kunskaper om hur vår hjärna och kropp fungerar samt behöver för att må bra. Detta gör vi i form av kurser och utbildningar på arbetsplatser samt för privatpersoner samtalsstöd, avslappningsmassage och mindfulnessträning både individuellt och i grupp. 


Anna är diplomerad Stress - och Avspänningspedagog med kognitiv inriktning, certifierad KBT terapeuft och utbildad mindfulnessinstruktör inom MBSR . Hon har en bakgrund från grundskola och förskola som utbildad Fritidspedagog och Montessorilärare. Anna har även egen erfarenhet av att ha blivit sjuk pga långvarig stress med näst intill obefintlig återhämtning. 


Annas egna historia om att ha drabbats av utmattningssyndrom har hon delat med sig till andra i två olika böcker. Utmattad, en novelsamling om stress (2017) av Emma Holmgren och När jag tog slut, 14 kvinnor om utmattning (2020) av Ingrid Skarp. Anna känner stor tacksamhet till att författarna lät hennes berättelse vara en del i deras böcker. Vi måste förstå och prata mer om vad som händer i kropp och hjärna när vi inte har balans mellan stress och vila. Det fina med att hon deltog i första boken var all respons från läsare som hörde av sig och tackade för att de fått läsa hennes berättelse och att de kände bådede hopp och igenkänning i Annas berättelse. Den responsen är anledningen till att hon utbildade sig till Stress- och Avspänningspedagog och förverkligade sin idé och dröm om att starta egen konsultverksamhet för att kunna erbjuda bästa tänkabara stöd i stresshantering. 


Anna vill med sina kunskaper och erfarenheter upplysa och ge andra bättre förutsättningar än vad hon själv hade och fick innan och under sin tid med utmattningssyndrom. Det finns fortfarande så många myter om stress och dess effekter - att få slå håll på en och annan är ett uppdrag hon mer än gärna tagit på sig. Det finns mycket att göra och upplysa för att förhindra att vi blir sjuka av långvarigt stressande med brist av återhämtning. De som insjuknar skall samtidgt erbjudas proffesionellt stöd och hjälp under "sin resa tillbaka".


Välkomna!


Anna Backe, Stress- och Avspänningspedagog med kognitiv inriktning , certifierad KBT terapeuft & MBSR-steg 1 (mindfulnessinstruktör)

bodarnas dag 2
bodarnas dag 2
Bodarnas dag AME
Bodarnas dag AME

Aktuellt 


Vi gästspelar på Burgers & Dreams under bodarnas dag 5 juli


kl. 13.00 TRÄNA MEDVETEN NÄRVARO

60 min Prova-på-pass ink. kort teori kring vad forskningen säger om de positiva effekterna.

Bodarna erbjudande: kostnadsfritt

Anmälan: görs till anna@amestresshantering.se


Kl. 17.00-18.00 FÖRELÄSNING SURDEGSBRÖD - i samarbete med Burgers & Dreams

"Är bröd bakat med surdegsmetod nyttigare?"

Kort föreläsning om surdegsbröd, råvaran och tips som ger ökad medvetenhet kring bröd.

Bodarnas dag pris: 175 kr ink. föreläsning, 1 glas bubbel & en bit surdegsfoccacia. Betalning sker på Burgers & Dreams i samband med föreläsningen. 

Anmälan: görs till anna@amestresshantering.se


OBSERVERA! båda evenemangen har begränsat antal platser. Anmälan krävs och turordning gäller.

 

BRÖDSKÅPET

AME Hälsa och Stresshanterings hembageri har sitt brödskåp på plats utanför Burgers & Dreams från kl. 12.00 den 5 juli. Här kan Ni köpa nybakat surdegsbröd, söta bullar, eko.mjöl mm. Självbetjäning och betalning med swish. MEDITATION & FRUKOST i sommar

Välkomna till våra morgonmeditationer med frukost och träning i medveten närvaro utomhus under juli 2024. Ett "mini morgon-morgon-retreat". Här ges Ni möjlighet varva ner, skapa återhämtning, närvaro och utforska tystnaden.

APOTEKARELUNDEN, Torggränd i Laholm

Tisdag 9/7 kl.9-10.30

15/7 kl.9-10.30

BURGERS & DREAMS på kustvägen i Mellbystrand (trädgården)

Fredag 12/7  kl.9-10.30

Onsdag 17/7 kl.9-10.30

Din investering: 160 kr/gång ink. kaffe/te, surdegsfralla & juice

Anmälan: anna@amestresshantering.se

* minimum antal deltagare 4 st och max antal deltagare 12 st


HÖSTEN 2024:

Sjuveckors kurs/träning

Torsdagar kl.17.00-18.15 med startt 3/10-24 och uppehåll vecka 44 (höstlovet)

Plats: upplevelserummet, Folkhälsocentrum i Laholm

Missa inte - boka tidigt rabatt 300 kr för dig som bokar din plats till höstens sjuveckors träning/kurs senast 2024-07-31. Ord.pris 1200 kr ink. moms


STILLA DAGAR på Delihallen, Laholm

Våren 2024


Vi hoppas att vi i fortsättningen kan arrangera vår underbara, stilla och mycket omtyckta Stilla dagar.


Just nu inga datum satta. Önskar Ni en Stilla dag som t.ex.  friskvård eller "kick off" för Era medarbetare. Tveka inte att höra av Er så skräddarsyr vi en halvdag för Er tillsammans med Delihallen. 
Hallandsposten 22 oktober 2021

Hallandsposten kommer under hösten belysa vårt pilotprojekt. En "blänkare"  i tidningen den 5 augusti 2021

AME Hälsa och Stresshantering har skrivit i Magasin Laholm i några nummer. Bland annat om hur det lönar sig att ta hand om sin personal och vinsterna med att arbeta proaktivt med stress och hälsa på arbetsplatsen. 

Mer om Annas bakgrund