Våra kurser, tjänster & evenemang

Besök bokade av privatpersoner sker hos AME Hälsa och Stresshantering antingen online, utomhus eller på vår mottagning som finns på Altona by 17 i Laholm (ingång på baksidan). Bokade kurser, utbildningar & evenemang för privatpersoner samt företag sker på arbetsplatsen eller i anpassad lokal.

TJÄNSTER & KURSER FÖR PRIVATPERSONER SAMTALSSTÖD - COACHING STRESS & ÅTERHÄMTNING 60 min.

Här erbjuds du stödjande samtal med fokus på din personliga utveckling kring stresshantering och den så viktiga återhämtningen. Du ges utrymme under samtalet till egna reflektioner och ges stöd att se nya sätt som ökar dina chanser till mer balans mellan stress och återhämtning. Samtalet utgår från KBT-strategier där viktiga hörnstenar i samtalet är tanke - känsla - handling. Denna tjänst erbjuds både på mottagning, online eller utomhus - välj det som känns bäst för dig. Passar både dig som börjat känna av konsekvenser av långvarigt stressande och vill hitta vägar att "bromsa i tid", coaching kring återhämtning eller dig som är sjukskriven för utmattning och önskar stöd.


Pris: 625 kr inkl. moms

Paketpris: 3 samtal 1600 kr inkl. moms 

Paketpris: 5 samtal 2400 kr inkl. moms

* Barn & ungdomspris, läs nedan

      

AVSLAPPNINGSMASSAGE 45 min.


AVSLAPPNINGSMASSAGE + SAMTALSSTÖD 90 min.

Avslappningsmassage stimulerar kroppens eget "lugn och ro hormon", oxytocin, som har en lugnande effekt. Avslappningsmassage är mjuk och skiljer sig mot den behandlande, hårdare massagen. Här får du massage på rygg, axlar, nacke och huvud. Perfekt för dig som behöver "varva ner", känner dig spänd efter långvarigt stresspåslag, eller bara behöver bryta din stressiga vardag för att få in mer återhämtning. 


Avslappningsmassage i 45 min.

Pris: 475 kr inkl. moms

Paketpris: 3 tillfällen 1200 kr inkl. moms


Du kan även kombinera samtalsstöd med avslappningsmassage, en omtyckt variant med fullt fokus på dig själv i 90 min. Vi börjar med samtal och avslutar med 30 min avslappningsmassage.

Samtalsstöd + avslappningsmassage 90 min.

Pris: 800 kr inkl. moms.

Paketpris: 3 tillfällen 2100 kr inkl. moms

* Barn & ungdomspris, läs nedan

** Besök som avbokas efter 24h innan avtalad tid debiteras med halva kostnaden. Uteblivet besök med hela kostnaden


VÄLKOMNA!

STILLA DAGAR - halvdags retreat

Ta en paus, varva ner, lyssna på kroppen och ge dig själv lite omtanke i vacker och lugn miljö med meditationer både inomhus och utomhus.


MJUKSTART presentation och meditation på Delihallen, Laholm


FRUKOST I TYSTNAD kaffe/te, nybakade surdegsfrallor, goda pålägg, grönsaker & juice


LANDA närvaro/meditation först inne på Delihallen och sedan utomhus


LUNCH vi avslutar med sopplunch, bröd, kaffe/te & pralin på Delihallen 


Kom som du är. Bekväma kläder och kläder för lugn utomhuspromenad kan vara att föredra. Meditationskuddar & yogamattor finns att låna. Stolar att sitta på finns också.


HÖSTEN 2024


Inga nya datum inplanerade - håll utkik!


Önskar Ni ge Era medarbetare en stilla dag som t.ex friskvård eller en kick off? Kontakta oss så skärddarsyr vi en 1/2 dag för Er tillsammans med Delihallen. 


* Får du förhinder att delta avboka snarast, så att vi har en möjlighet kontakta de som ej fått plats. Evenemang och kurser som avbokas 7-3 dagar före kursdag debiteras med 1/2 kursavgiften. Avbokar du 2 dagar eller närmare kursdag eller uteblir helt debiteras du med hela kursavgiften.

STILLA DAGAR
STILLA DAGAR
Meditation & tystnad i vacker miljö
 STILLA DAGAR
STILLA DAGAR
Frukost, lunch, kaffe/te & pralin

TJÄNSTER & KURSER FÖR BÅDE PRIVATPERSONER & FÖRETAG


KURSER I MINDFULNESS


TILLFÖR MEDVETENHET & MER STILLHET I DITT LIV

börja träna medveten närvaro/mindfulness


Sänkt stressnivå - ökat fokus - mer effektivitet - bättre koncentration - lugn & stillhet - bättre sömn är bara några av de positiva effekter vetenskapliga studier visat att regelbunden täning i medveten närvaro ger. Att få in ett förhållningssätt som medveten närvaro är en liten insats som bidrar till mer närvaro i livet och en friskfaktor som hjälper oss att hantera stress, oro, tankar och känslor som det är just nu. Vi hjälper oss själva att vara mindre med våra tankar och grubblerier i dåtid eller framtid. Mindfulnessträning är enkelt och det kräver ingen utrustning. Det knepiga kan vara att få in en rutin precis som med all annan träning. Regelbunden övning hos en utbildad mindfulnessinstruktör eller i grupp brukar vara framgångsrikt för att hålla i & komma igång så att det blir ett naturligt förhållningssätt och del i din vardag. 


Tjänster & kurser vi erbjuder inom mindfulness:


Som friskvård på företag & arbetsplatser

Vi kommer ut till Er arbetsplats varje vecka under en begränsad tid och erbjuder träning både enskilt och i grupp. Välkommen att ta kontakt för en presentaion hur upplägget på arbetsplatser brukar se ut. Upplägg sker alltid utifrån just Era behov och önskemål.

_______________________________

Träna i grupp under sju veckor

Under sju veckor övar vi tillsammans och går igenom teori, gör olika övningar och testar verktyg som du kan använda dig utav i vardagen samt ger vi utrymme till viktig reflektion. Det ingår material och ljudfiler i kursen. Första tillfället när vi går igenom teorin bjuds du på en liten fika. Minimi 4 och max 7 deltagare per grupp. Inga förkunskaper krävs, passar både dig som tränat tidigare, övar eller är nybörjare. Bra att veta: mindfulnessträning går under friskvård. 


Våren 2024

Två träningstillfällen för alla. Prova på, meditera tillsammans & håll i din mindfulnessträning!

Tisdag 9 april kl.17.00-18.00 & Tisdag 23 april kl.17.00-18.00

GRATIS RESURS - ovanstående öppna prova på tillfällen är helt kostnadsfria

TIPS! Reservera din plats genom att maila anna@amestresshantering.se


Hösten 2024

Sjuveckors träning à 75 min

Torsdagar kl.17.00-18.15  med start 3/10, uppehåll v.44

Pris: 1200 kr ink. moms ink. litet kurskompendie & fika vid första tillfället


Missa inte - boka tidigt rabatt 300 kr om du bokar din plats senast 2024-07-31. Kan ej kombineras med andra rabatter och erbjudanden. 


Plats:Upplevelserummet, Folkhälsocentrum i Laholm

___________________________

UNIKT ERBJUDANDE TILL ER SOM VILL "HÅLLA I ER TRÄNING"

Vi erbjuder alla Er som tränat med medveten närvaro i sjuveckorskurs och vill få en möjlighet hålla i sin träning, en rabattstege:

Har du tränat vid 1 kurstillfälle får du 200 kronor rabatt

Har du tränat vid 2,3,4 osv. kurstillfällen får du 400 kronor rabatt

Gäller på ordniariepris och endast sjuveckorskursen och kan ej kombineras med andra rabatter

___________________________

Exklusiv individuell träning (60 min) Utomhus, online eller på vår mottagning - välj det som passar dig bäst.

Pris:  625 kr/gång inkl. moms 

Paketpris: 3 tillfällen 1600 kr inkl. moms 

Paketpris: 5 tillfällen 2400 kr inkl. moms

J

_______________________________

Instruktör: Både kurser och indviduella pass hålls av Anna Backe som är utbildad Stress- och Avspänningspedagog med kognitiv inriktning, cetifierad KBT terapeuft samt Mindfulnessinstruktör steg 1 i den certifierade lärarutbildningen i MBSR enligt Center For Mindfulness. Utbildad på Sverigehälsan av Katarina Lundblad. Med flera utbildningar och många år inom undervisning samt egen erfarenhet av att utöva mindfulness genom livets olika skeden vägleder hon kursdeltagarna med stor förståelse och trygg hand.

_______________________________

ALLA våra tjänster går under friskvård och du kan använda ditt friskvårdsbidrag du får från din arbetsgivare.

* Ungdomsrabatt: barn & unga 21 år eller yngre erbjuds 15 % rabatt på alla våra kurser och evenemang. På individuella tjänster (avslappningsmassage, samtalsstöd och indviduell mindfulness) erbjuds 30 % rabatt.  Rabatten gäller på ord. pris och kan ej kombineras med redan nedsatt pris eller paketpris.


* * Får du förhinder att delta avboka snarast, så att vi har en möjlighet kontakta de som ej fått plats. Evenemang och kurser som avbokas 7-3 dagar före kursdag debiteras med 1/2 kursavgift. Avbokar du 2 dagar eller närmare kursdag eller uteblir helt debiteras du med hela kursavgiften.


ÖVRIGA KURSER PRIVATPERSONER


KURS I SURDEGSBAKNING

Våren 2023 började vi erbjöd våra kurser i surdegsbakning på Delihallen i Laholm istället för på Hembageriet. Här har kursdeltagarna fiått lära sig baka med bra råvaror och kulturspannmål. Vilken respons vi fått på kurserna, härligt med all nya hobbybagare som kämpar på i stugorna! Vi fortsätter med nya kurser på Delihallen våren 2024.


Vad har detta med hälsa och stress att göra kanske ni undrar?

Att hitta sin källa till återhämtning är ofta nyckeln till balans i livet, och för mig blev det surdegsbakning. ”Riktigt bröd” dvs. bröd bakat med surdegsmetod/lång jäsning och ekologiskt hantverksmjöl med kulturspannmål utan tillsatser, är ett bra livsmedel med mycket nyttigheter. Surdegsbakning, för mig, är alltså både stresshantering och hälsa. Under pandemin, och även efter, växte min hobby att baka fram till ett hembageri med brödförsäljning någon gång i veckan, och nu senaste året även surdegskurser. Hembageriet har varit en del i mitt företag. Nu kommer själva brödförsäljningen minska till enstaka tillfällen inför till exempel högtider och mitt fokus kommer att ligga på förebyggande hälsoarbete. Däremot kommer vi att utöka surdegskurserna till att bli en del av vårt kursutbud. Kurserna hålls på Delihallen i Laholm. 


GRUNDKURS 180 min. (3h) - liten mjölskola där Ni får en ökad förståelse för vikten av råvaran - mjölet. Surdegsgrunden - som är själva jäsmetod. Du får starta upp din egen surdegsgrund,  sätta deg som du tar med dig hem och även grädda frallor som också får följa med hem. Du får kunskaper med dig hur du enkelt kan börja baka surdegsfrallor hemma. I höst erbjuder vi två olika datum grundkurs

Måndag 5/2 kl. 16.30-19.30 - KURSEN ÄR AVSLUTAD

Söndag 25/2 kl. 11.00-14.00 - KURSEN ÄR AVSLUTAD 

Plats: Delihallen Laholm

Pris: 625 kr ink. moms

Max antal kursdeltagare 10 st.


BAKA MER - BRÖD 180 min. (3h) - fortsättning för Er som har gått vår grundkurs eller har koll på själva surdegsmetoden. Vi bakar med olika kulturspannmål, gör limpor & baugetter- 

Söndag 3/3 kl.11.00-14.00 - Kursen är avslutad

Plats: Delihallen Laholm

Pris: 625 kr ink. moms

Max antal kursdeltagare 10 st.


BAKA MER - SÖTT 180 min. (3h) - fortsättning för Er som har koll på hur surdegsgrunden fungerar eller gått vår grundkurs och vill baka söta bullar med surdegsmetod. Här går vi igenom olika metoder och du får som i övriga kurser både sätta deg och grädda.

Söndag 14/4 kl. 13.00-16.00 - Kursen är avslutad

Plats: Delihallen Laholm

Pris: 750 kr ink. moms

Max antal kursdeltagare 8 st.


ALLTID: Du som bokar in dig direkt på alla tre kurserna får 15% rabatt på totala kursavgiften. 


I kursavgiften ingår alltid litet kursmaterial innehållande tips & recept, fika, deg och bröd/bullar som du får ta med dig hem.


* Får du förhinder att delta avboka snarast, så att vi har en möjlighet kontakta de som ej fått plats. Evenemang och kurser som avbokas 7-3 dagar före kursdag debiteras med 1/2 kursavgiften. Avbokar du 2 dagar eller närmare kursdag eller uteblir helt debiteras du med hela kursavgiften. NYHET ! NYHET! NYHET!

SURDEGSTRÄFFAR våren 2024

Passar Er som gått någon/några av våra olika surdegskurser genom åren eller dig som redan bakar med surdegsmetod & kulturspannmål/hantverksmjöl. 


Träffarna kan ses som ett forum för oss "surdegsnördar" som gillar att baka hantverksmässigt med surdeg och bra råvaror. 

Vid varje träff bakar vi något, äter de vi bakat och får en möjlighet samtal/ställa frågor men även ta emot och ge tips till varandra.


OBSERVERA - detta är ingen kurs där Ni tillhandahåller undervisning, kursmaterial och får ta med Er deg & bröd hem, som tidigare skrivit mer ett forum för oss som älskar mathantverk.


Anmälan till träffarna är bindande och betalas på plats med swish. Priset för träffarna täcker lokalhyra och ingredienser för det vi bakar. För att träffarna skall bli av krävs minst 6 deltagare. Maxantal är 12 deltagare/träff. 


Plats: Delihallen i Laholm

Datum:

Träffarna är slutförda! 

Kostnad: 250 kr/gång eller om du bokar alla tre träffarna direkt 600 kr.

Hur får du ditt friskvårdsbidrag via din arbetsgivare?

Jag är ansluten till ePassi som nu även gått ihop med Actiway.


Betalning för privatpersoner sker med Swish på plats.

Vid köp av ett paket med tjänster eller kurser fakturerars beloppet. Måste meddelas vid första besöket.